Books & Dreams -premiären!

Igår kväll ägde Books & Dreams första event i Stockholm rum.

Vi som varit med på tidigare Yourlife event kände igen det trevliga formatet. Biograf Skandia. Den rosa soffan på scen. Vinet och wrapsen i pausen. De generösa giftbagsen.

 

Innehållet i min giftbag (minus en liten ask med choklad som visst lyckades försvinna innan fototillfället…)

Som alltid blir jag lite starstruck av att se ”riktiga” författare live. Jens Lapidus, Josefin Sundström, Per Naroskin, Karolina Ramqvist, Malin Berghagen och Pär Johansson (Glada Hudik teatern) passerade revy under kvällens gång. De var sinsemellan rätt olika, var och en inspirerande på sitt eget speciella sätt.

Störst intryck på mig gjorde ändå skådespelaren Johan Hedenberg (som jag fram till igår främst kopplade ihop med den allt annat än sympatiska roll han hade i Varuhuset för typ tjugofem år sedan). När han berättade om sin nära-döden upplevelse (upptäckt och operation av en 7,5 cm lång tumör inne i hjärtat) för en tid sedan var det nog ingen i salongen som inte blev berörd. Och Johan lyckades förmedla insikterna om livet som han gjort efteråt på ett både humoristiskt, genuint och opretentiöst sätt. Det var fint, helt enkelt.

I slutänden är det sådana stunder som gör de här kvällarna minnesvärda. Som gör att man får något med sig hem efteråt. Sådant som inte ryms i en giftbag.

 

 

Kommentarer är avstängt på den här sidan.