The soundtrack of my book

Bild: Stock.xchng

 

Jag skriver gärna med musik i lurarna. Dock är det väldigt viktigt VILKEN SORTS musik det är.

Min debutroman Djävulen hjälpte mig (utgivning i juni 2013) utspelar sig vid förra sekelskiftet. Att då sitta och skriva till ljudet av Beyoncé eller Eminem kändes helt enkelt inte rätt. Så under skrivandet lyssnade jag mycket på klassisk och instrumental musik.

En stor favorit är John Barry, kompositör av filmmusiken till bland annat Mitt Afrika och Dansar med vargar. Jag gjorde en playlist som bestod bland annat av musiken från de här två filmerna och körde de om och om och om igen. Blandningen av olycksbådande och kärleksfulla, ljusa och mörka toner var klockren för stämningen jag ville åstadkomma i boken.

Gillar du att lyssna på musik när du skriver eller arbetar? Vilken sorts musik isåfall?

 

Kommentarer är avstängt på den här sidan.