Att stötta någons dröm

Att ha en dröm och att förverkliga en dröm är två skilda ting, som kräver olika saker.

För att ha en dröm krävs egentligen ”bara” fantasi och längtan. För att förverkliga en dröm krävs mer än så. Mod och beslutsamhet, hårt arbete och uthållighet. Stöd från människor runt omkring är kanske inte alltid en förutsättning, men definitivt något som underlättar.

I ett tidigare inlägg nämnde jag min crosstrainer. När jag tränar på den brukar jag kolla på någon DVD-box. Nu senast var det den lika delar briljanta som olustiga humorserien ”The Office” (och nu talar jag om den brittiska versionen med Ricky Gervais i rollen som chefen från hell)

Kalla mig patetisk (eller överdramatisk) men jag anser att skildringen av känslorna mellan Tim och Dawn i The Office hör till de mest träffsäkra kärleksskildringarna i TV-mediets historia.  Dawn älskar att måla och drömmer om att arbeta som illustratör. Hon får ingen uppbackning i sin längtan, särskilt inte av sitt ärkepucko till fästman. Tim däremot uppmuntrar henne, tror på henne. Efter två säsonger är serien slut. Tim och Dawn fick inte varandra.

MEN. Så kommer två extra avsnitt, ”Julfesten”, och nu jäklar i min lilla låda händer det grejer. Först ser det ut som om allt kommer att skita sig igen – big time. Dawn är på väg att lämna landet för att åka tillbaka till USA med tidigare nämnda ärkepucko. I taxin öppnar hon sin julklapp från Tim. Det är ett målerikit med uppmaningen ”Never give up”. Hon vänder tillbaka till julfesten och går raka vägen fram till Tim. Only You med Yazoo spelas och… ja, sedan måste tant hämta en näsduk och torka sig i ögat.

Poängen med detta långa och sentimentala (det blir snart värre) inlägg är detta:

En dröm är en del av en själv. Att leva med någon som trycker ned eller håller tillbaka den längtan man känner är inget liv. Att se och stötta någons dröm är att se och stötta den människan. Att stötta någons dröm är att visa kärlek.

Så, tack N. För allt.

 

 

 

 

7 kommentarer

 1. Anne skriver:

  PRECIS! Tack för insiktsfull blogg. Kul att läsa! Är precis som du en drömmare – som vill förverkliga. OCH som har en stöttare!
  http://www.anneliljeroth.wordpress.com

 2. carolineeriksson skriver:

  Vad roligt att du hittat hit, Anne. Och att vi har något gemensamt. Som sagt, stöttare är livsviktiga. Välkommen tillbaka snart igen!

 3. Happy Gunhild skriver:

  Underbart är det att ha någon som stöttar och lyfter. Det kan vara avgörande när man kämpar på och behöver en kram och några väl valda peppande ord :) Skulle vara spännande att höra hur du har motiverat dig själv, lagt upp jobbet och gått i mål :)

 4. carolineeriksson skriver:

  Tack för tipset, lovar att återkomma med lite sådana inlägg framöver. Allt gott till dig!

 5. Susanne skriver:

  Vad fint skrivet! Håller helt med dig, och jag älskar julavsnitten av the Office. Försökte få H att se dem senast de gick på tv men tror han kände sig lite pressad då jag hade haussat dem rejält plus att jag satt och tittade på honom under tiden… Kram

 6. carolineeriksson skriver:

  Haha, underbart!

 7. […] skrev jag ett inlägg om vikten av att ha någon nära som stöttar ens dröm. Men att vara den som stöttar, hur är det […]