Kloka ord…om långsamhet

Jag fortsätter på temat The Office från tidigare inlägg. Det är kanhända en smula överraskande men denna veckas ”kloka ord” kommer från mardrömschefen himself, David Brent alias Ricky Gervais.

Det är i ett utvecklingssamtal med den minst sagt sävlige medarbetare Keith som David Brent plötsligt utbrister (och för ett ögonblick känns han faktiskt genuin):

In life, never be afraid of moving forward slowly. Only be afraid of standing still.

Ibland känns det som att vi förväntar oss att allt ska hända så fort. Vi är otåliga. Jag är otålig. Jag blev, som jag beskrivit här överlycklig när min bok blev antagen. Men nu då? Det är ju åtta LÅNGA månader tills den faktiskt kommer ut, tills jag har något att visa upp på riktigt. När jag fick möjligheten att blogga på Books & Dreams blev jag SÅ glad och stolt. Men sedan då? Har jag några läsare? Hur får jag fler läsare? Och herregud, ingen människa vet ju vem jag är. Hur ska jag någonsin nå ut, nå genom bruset? Jag har åtta följare på twitter. Camilla Läckberg har drygt 26 000. Betyder det att ingen kommer att köpa min bok? Det blir brusigt och oroligt och stressigt inne i mig när tankarna drar iväg sådär.

Så lyssnar jag på David Brents visdomsord och känner mig genast lugnare. Jag har fått en bok antagen. Just nu räcker det att glädja sig åt detta. Just nu räcker det att jobba vidare för att göra den boken så bra den någonsin kan bli. Vem vet vad som händer sedan? Just det, ingen.

Mer då. Jo, jag bloggar (vilket jag tycker är jätteroligt) på en sajt som jag känner jättestarkt för. Just nu får det räcka. Om jag fortsätter att skriva kanske fler läsare hittar hit så småningon. Och twitter? Jag är inte ens säker på att det är mitt forum. Men vem vet hur jag känner om ett år eller två? Just det, ingen.

Jag tar hellre långsamma steg på rätt väg än rusar blint fram på osäkerhetens motorväg.

Eller (för att avsluta med ännu ett citat från the Office) som Tim säger:

Hellre befinner jag mig långt ner på rätt stege än högt upp på fel stege.

Kommentarer är avstängt på den här sidan.