Fråga dig själv – introduktion

Bild: Stock.xchng

Under rubriken Fråga dig själv… kommer jag att göra inlägg som syftar till att inspirera dig som läsare på din egen resa genom livet. Jag kommer att öppna upp livs- och karriärcoachens verktygslåda och plocka fram några av de mest användbara och effektiva verktygen däri: frågorna.

Inte vilka frågor som helst, naturligtvis, utan kreativt formulerade frågor som kan vara givande att reflektera över på egen hand (eller tillsammans med andra). Processen som frågorna sätter igång leder förhoppningsvis till ökad självinsikt – och handling i någon form.

Frågorna kommer att fokusera på dina drömmar och drivkrafter, din motivation och dina styrkor, vad som ger dig glädje och energi samt vilka eventuella hinder du sätter upp för dig själv.

Eftersom helgerna som regel är den tid då man har mest tid för avkoppling och reflektion komer jag att lägga ut dessa frågor på fredagar. Så kan diskussionen börja puttra vid eftermiddagsfikat tillsammans med kollegorna och fortsätta hemma med partner eller vänner över ett glas vin. Alternativt suger du på frågan alldeles själv, som en egen liten helgkaramell. Gott som räcker länge, förhoppningsvis.

Kommentarer är avstängt på den här sidan.