Resan till Cypern

Resan från vardagen. Sväva upp och iväg, bort från sandiga galonbyxor och deadlines. Landa i efterlängtat lugn, välbehövlig bortkoppling. Människor runt omkring som släpper ner axlarna, andas ut och ler. 28 grader utomhus – i oktober! Simma längder utomhus – i oktober!

Läsa två böcker samtidigt. Doft av salt och klor, svett och sol. Knallröda hibiskus som klättrar högt upp i gröna buskar. Klarblått vatten. Himlen som mörknar, åskan som kommer hastigt och våldsamt. En ljusgrå tromb långt ute till havs. Och sedan; uppklarnande och sol igen.

Mat, mat och mera mat. Potatis, tomat och fetaost som smakar annorlunda, mer. Glass som rinner och kladdar runt små munnar. Hela familjen är samlad. Storfamiljen. Min syster. Barnens kusin. Deras gemensamma morföräldrar (som till råga på allt står för kalaset, tusen tack för det!). Tid. Tid att lyssna färdigt på barnen. Tid att prata färdigt med varandra.

Somna lugnt i dubbelsängen och vakna huller om buller, i en enda stor omfamning, de små i mitten. Känna tacksamheten, kärleken. Över min flock. Min egen lilla flock. Världens finaste.

Av förklarliga skäl blir det något glesare mellan inläggen denna vecka. Nästa vecka är jag tillbaka på full speed igen…

En kommentar

  1. Susanne skriver:

    Åh vad det ser mysigt ut, hoppas att ni har en fantastisk vecka! Kram