Kloka ord…om erfarenhet

Bild: Stock.exchg

Erfarenhet är det man får när man inte får det man vill ha.

 

Jag vet att det inte kändes så då, men såhär i backspegeln kan jag se att det var en nyttig lärdom att få mina första två skönlitterära manus refuserade. Jag fick inte det jag ville då (besked om antagning) men jag fick erfarenhet. Jag lärde mig något om vad förlagen letar efter i ett manus och jag fick feedback på mitt eget skrivande som gjorde att jag kunde vässa mig ytterligare. Jag blev nedslagen och ledsen. Men jag gav inte upp. Jag tog lärdom.

När jag skrev Djävulen hjälpte mig hade jag denna feedback i bakhuvudet. I slutändan kan man alltså säga att det (åtminstone delvis) var tack vare erfarenheten av att bli refuserad som jag till sist lyckades göra verklighet av drömmen. Ingenting av det jag gjort längs vägen har jag gjort förgäves! Detsamma gäller för dig – oavsett vad det är du drömmer om och kämpar för att förverkliga.

 

 

 

Kommentarer är avstängt på den här sidan.