Bokförlaget Forums höstfest

Efter inspirationsdagen på Rival igår hastade jag vidare till nästa spännande event. Förlagets höstfest som jag var både upprymd och lite nojig för. Men vet ni? Jag tror att jag klarade det. Jag gjorde inte bort mig (inte som jag är medveten om iallafall).

Jag kom, jag såg, jag minglade, jag drack drinkar, jag åt plockmat och jag pratade. Om huruvida noveller är ”trendigt”, om vilken våning i Gothia Towers som anses finast att bo på under bokmässan, om barnuppfostran, alkoholism, feminism mm. Och så fick jag – glädjande nog – möjlighet att prata en hel del om Djävulen hjälpte mig.

Är så himla tacksam över att ha hamnat på just Forum, ett superbra förlag med tillgång till ett väloljat, stabilt och genomtänkt ”maskineri” kring bokutgivningen samtidigt som alla människor är trevliga och avspända (inga bajsnödiga kulturpretton så här långt). Fick några spännande visitkort och är så jäkla taggad. Känns som att tiden fram till utgivning kryper fram. Längtar tills det är dags!

Hängde en hel del med debutantkollegan Caroline Nylander under kvällen. Utöver den goda smaken när det gäller förnamn (!) visade sig Caroline också vara en jättetrevlig och intressant tjej. Känns så roligt att hitta någon som är i ungefär samma fas som man själv, ser fram emot att följas åt framöver. Carolines bok Du satt på Karlavagnen kommer i januari – håll ögonen öppna, jag är säker på att den kommer vara läsvärd.

I vimlet hittade jag också härliga Ninni Schulman. Ninni var en av dem som direkt fick mig att känna mig välkommen och som ”en i gänget” första gången vi träffades under bokmässan i Göteborg. Ninni skriver på sin tredje deckare, har inte hunnit läsa dem än men de är på min läslista. Och Ninni är på min glad-lista (=människor jag blir glad av att vara med).

Summa summarum – en kanonkväll!

 

 

5 kommentarer

 1. Johanna skriver:

  Härligt! :-)

 2. Adam Dahlin skriver:

  Kul att se dig här. Välkommen in i gänget!

 3. carolineeriksson skriver:

  Tack Adam!

 4. Lotta Abrahamsson skriver:

  Åh, vad är väl en höstfest hos Forum, det kan ju var dödstrist och tråkigt och dödstrist… och fullkomligt underbart! Japp! Jag är såå avundsjuk, en av nackdelarna med att bo i Lysekil är att det blir för långt, för mig, för att jag ska kunna delta i sådan här festligheter. Caroline, din analys av gänget på Forum är klockren: Jag är övertygad om att de har någon form av trevlighetsklausul i sina anställningskontrakt, otrevliga människor får leta jobb någon annanstans!
  Allt gott från Lotta

 5. carolineeriksson skriver:

  Jag tittade efter dig i vimlet, Lotta. Det får bli en annan gång, eller hur? Så här trevligt kan man tänka sig att ha oftare…Kram och ha det bra!