Dreamers & Doers

Det blev en eftermiddag fullspäckad med inspiration på Rival igår. Massor av kvinnor och några män strömmade till för att höra små och stora entreprenörer prata om sina livsresor och om hur vägen mot att förverkliga drömmen sett ut. Samt – naturligtvis – ge tips till alla förhoppningsfulla drömmare i publiken. Det vanligaste tipset var nog att våga. Man måste vara beredd att riskera något, som Douglas Roos sa. Om det inte är pengar så får man vara beredd att riskera sin tid, sitt varumärke, prestige etc. Känner verkligen igen mig där. Att ta tjänstledigt (och så småningom säga upp sig) för att satsa på skrivandet känns inte direkt som det tryggaste alternativet. Efter igår känner jag mig än mer stärkt i mitt beslut.

Denise Rudberg stod för en personlig, humoristisk och mycket stark inledning på eftermiddagen. En av hennes främsta drivkrafter, fick vi veta, är revanchlust.

Jacqueline Kothbauer föreläste om hur man blir en ”mediababe”. Hennes tips om att ”bygga en framtid, inte ett ögonblick” fastnade särskilt hos mig.

Per Lange, sälj- och motivationscoach, avslutade dagen och gjorde det med den äran. Utan att överdriva kan jag säga att han var helt fantastisk att lyssna på. Rolig, äkta, medryckande, personlig och varm. Genom åren har jag hört och sett en HEL DEL föreläsare inom området personlig utveckling och Per Lange är definitivt en frisk fläkt. Får ni chansen att lyssna till eller boka honom som föreläsare – gör det!!

Som bonus hamnade jag dessutom bredvid Lotta, en mycket trevlig kvinna, som det visade sig att jag hade en hel del gemensamt med. Skrivandet, till exempel. Dessutom hade hon haft min favvo nummer ett – Håkan Nesser – som lärare en gång i tiden. Bara en sådan sak.

2 kommentarer

  1. Lotta Isaksson skriver:

    Ja, visst kan Dreamers and Doers talare konsten att förvandla en gråtrist onsdag till ett färgstarkt fyrverkeri som sprakar och lyser länge, länge efteråt… Den här eftermiddagen är ett finfint exempel på att berättelser berikar och förändrar- vare sig de är mörka eller ljusa.
    Instämmer helt i att Per Lange lyste extra klart i går. Magnetiskt, var ordet. Han gnistrar ju som ett tomtebloss när han berättar. Vilken härlig energi. Med den smälte han ned myterna om det som antas vara rätt och fel. Bad oss att flina rädslan rätt i ansiktet. Att göra gott för andra. Och att upptäcka nya världar – genom att visa total närvaro. Tack, Per!
    Och tack till dig också, Caroline för att du delade med dig av dina erfarenheter omkring skrivprocessen när jag pepprade dig med frågor i pausen. Inspiratörerna fanns tydligen inte bara på scenen:) Lycka till!

  2. carolineeriksson skriver:

    Tack och detsamma till dig, Lotta!