Dirty Dancing – och drömmen om att stå på scen

Var på Chinateatern i helgen och såg Dirty Dancing med min vän S. Tror knappt det finns en enda tjej/kvinna i min ålder som INTE minns filmen från 1987 med en väldigt speciell känsla inombords. Jag säger bara: nobody puts baby in a corner.

När jag var yngre hände det då och då att mina föräldrar tog med mig och min syster på musikaler. Jag minns att jag brukade bli alldeles hänförd. Jag ville VARA där på scenen! Under rätt många år närde jag en dröm om att bli skådespelerska. I tio-tolvårsåldern brukade jag och en kompis skriva små pjäser som vi tvingade våra småsystrar att vara medaktörer i (”tvingade” är verkligen nyckelordet i den här meningen). När jag gick på högstadiet anordnades audition för skolpjäsen och jag lade ner min själ i provspelningen, men kom inte med. Jag ville välja estetisk linje på gymnasiet, men så blev det ekonomisk linje med högskolebehörigheten tryggad istället.

Och någon skådespelerska blev jag ju inte. Men fortfarande kan jag känna suget när jag sitter i publiken på en sådan här stor tillställning. Det måste vara en fantastisk kick att stå på scen inför andra människor och göra något man älskar – oavsett om det är att sjunga, dansa eller agera.

Har du någonsin haft scendrömmar? Har du det fortfarande?

 

Vill du följa Debutantbloggen på Books & Dreams på Facebook? Eller prenumerera på blogginlägg via e-post? I bloggens högra kolumn finner du båda dessa möjligheter. Välkommen!

 

 

 

 

En kommentar

  1. Dirty Dancing Stockholm skriver:

    Hej!
    Vad roligt att du gillade musikalen. Och vilken timing! Just nu arrangerar vi tävlingen Drömchansen, där vinnaren får chansen att stå på scen i musikalen Dirty Dancing på China Teatern. Jag skickar med en länk till vår Facebooksida där du kan läsa mer: http://www.facebook.com/dirtydancingstockholm

    Lycka till!