Fotografering – författarporträtt

Igår var det dags för fotografering. Författarporträtt skulle tas och eftersom vädret var fabulous körde vi sessionen utomhus, vid och runt Johannes kyrka. Och visst var det sol och vackert ljus MEN det var också stormvindar av en magnitud som skulle ha gjort Carola grön av avund.

Efter att jag fått stå och sitta framför kameran i olika poser i närmare en timme tyckte jag att även fotografen Caroline (tv) och Therese från marknadsavdelningen (th) kunde få prova på hur det var att försöka synas i bild utan en massa hår i ansiktet. Så här har ni dem och deras frisyrer…;-) Samt inte minst en rund, folieliknande mojäng (kan tyvärr inte några snygga fotograf-facktermer) som användes för att reflektera ljuset på rätt sätt (tror iallafall att det var det den gjorde). Folie-mojängen var milt sagt bångstyrig. Om jag säger att den fladdrade sju resor värre än allas våra kalufser tillsammans kanske ni kan föreställa er att det blev en rätt humoristisk fotosession. Vilket passar mig bra. Jag menar, flams is my middle name.

Tack Caroline och Åsa för skratten OCH för ett proffsigt genomfört arbete. Fick se några av bilderna i kameran och de såg väldigt fina ut. Återkommer här på bloggen så snart det finns ett färdigt resultat.

 

3 kommentarer

  1. Johanna skriver:

    Spännande!! :-)

  2. carolineeriksson skriver:

    Visst är det? Varje sådan här grej gör att det hela känns lite mer verkligt…att det faktiskt ska komma en riktig bok så småningom. Med mitt namn på framsidan;-)

  3. N/A skriver:

    Bra kort, du kanske har en alternativ karriär där.