Kloka ord… om intuition

Bild: www.natthiko.org

 

Förnuftet är en tjänare. Intuitionen är en gåva.

I vår kultur har vi gjort tjänaren till mästare och glömt bort gåvan.

 

Ovanstående formulering var en av många klokskaper som Björn Lindeblad, före detta buddhistmunk, delade med sig av då han var värd för Sommar i P1 härförleden. För mig betydde de orden väldigt mycket. Jag tillskriver dem rentav en del av äran för att jag kort därefter vågade göra det som min intuition viskade var det rätta, trots att förnuftet protesterade våldsamt – nämligen att säga upp mig från en fast anställning för att satsa på skrivandet och ett liv som min egen arbetsgivare. Än har jag inte ångrat mig. Långt därifrån faktiskt.

Kanske har Björn Lindeblads ord något att säga dig också. Om du ännu inte hört hans Sommarprogram kan jag varmt rekommendera dig att lyssna på det i efterhand. Ett av de – i mitt tycke – mest tänkvärda Sommarprogrammen år 2012.

Kommentarer är avstängt på den här sidan.