Books & Dreams i Stockholm igår

Så var ännu ett Books & Dreams event till ända. Arrangemanget var lika trevligt och proffsigt genomfört som alltid. Carina Nunstedt är klockren i rollen som värdinna och intervjuare, både avspänd, naturlig och äkta.

Den här kvällen tyckte jag att kontrasten mellan gästerna var större än tidigare. De jag upplevde gav mest av sig själva var Camilla Henemark och Peter Jöback. Således blev de också mest intressanta. Jag har skrivit om det i bloggen tidigare, hur det är först när man får se både det mörka och ljusa i en människa som ett äkta mänskligt möte blir möjligt.

Camilla Henemark är en otroligt fascinerande kvinna vars liv verkar ha rymt stora kontraster. Igår berättade hon bland annat att hon varit elevrådsordförande i skolan samtidigt som hon haft streck i alla ämnen. Bara en sådan sak.

Peter Jöback är en människa som jobbat mycket med och reflekterat över sig själv. Det märks. Och så sjunger han som en gud, förstås. Bara en sådan sak.

Engelska författarinnan Jojo Moyes var också härlig att lyssna på. Hon berättade bland annat att hon, för att hinna med sitt skrivande ordentligt, går upp klockan 6 varje dag och skriver en och en halv timme innan familjen vaknar. Bara en sådan sak.

Jaha. Mer då? Jo, någon i publiken gick hem med en Hope-pyjamas värd 2 000 spänn. Vänner, jag säger det igen: 2 000 spänn. Pyjamasen var en av många finfina vinster som lottades ut under kvällen. Sjukt fascinerande. Att det faktiskt finns en pyjamas som kostar 2 000 spänn, menar jag.

När vi gick mot tunnelbanan konstaterade min vän S att det varit en oväntat bra kväll. Med, som hon uttryckte det, ”RIKTIGA författare”. När hon sa det såg hon menande på mig. Nästan som om hon försökte antyda något.

Hmm. Alltså. Dags att kasta sig över datorn och manuset igen. Kampen för att en dag bli RIKTIGT RIKTIG fortsätter. Stay tuned.

 

Kommentarer är avstängt på den här sidan.