Bokcirkel – så jobbar vi

Vi blev en liten (4 av 10) men tapper skara som träffades i bokcirkeln igår. Den här gången har vi läst Björn Ranelids Kniven i hjärtat. Som vanligt hade vi riktigt bra diskussioner och det är smått otroligt hur ens egen bild och förståelse av en bok kan nyanseras efter att man hört andras tankar och reflektioner.

Vi brukar gå tillväga på följande sätt:

Först går vi laget runt då alla får redovisa för det betyg (skala från 1-5) som man vill ge boken. I det här skedet ska man varken motivera eller förklara sitt betyg.

När alla sagt en siffra går vi återigen laget runt och den här vändan får var och en ordentligt med tid och utrymme för att delge övriga hur man har tänkt och känt under läsningen samt vad som föranlett att man valt att sätta en viss siffra i betyg.

Till sist, när alla fått komma till tals, brukar diskussionen fortsätta och fördjupas ytterligare. Vi vrider och vänder och resonerar och ibland slutar det med att någon eller några reviderar sina betyg.

Jag är SÅ glad för vår lilla cirkel. Jag både hoppas och tror att vi har många spännande träffar framför oss under 2013!

Kommentarer är avstängt på den här sidan.