Vilken bok ska jag läsa först?

 

Läste ut månadens bokcirkelval i ett nafs  (återkommer kring den till nästa bokcirkelträff) och frågan är: vad ska jag läsa nu?

För en gångs skull tänker jag lägga band på mig och inte köpa nya böcker (hoppas på tomten när det gäller den biten). Istället har jag plockat fram de fem böcker som låg överst i min höga trave av ”vill-och-ska-någon-gång-läsa”-böcker.

 

 • Sommarhuset av Anna Fredriksson
 • Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström
 • Niceville av Kathryn Stockett
 • Min kamp 1 av Karl Ove Knausgård
 • Främligen av Albert Camus

 

Tänkte att jag skulle ta hjälp av er bloggläsare för att bestämma vilken av de här böckerna jag ska läsa först. Har du läst och vill rekommendera någon av böckerna ovan lite extra? Eller har du läst och vill avråda…?

Kom igen nu, hjälp en stackare med beslutsångest att välja. Helgen hänger på det här beslutet….typ.

Tack på förhand. Och du – ha en riktigt trevlig helg!

7 kommentarer

 1. N/A skriver:

  Jag har läst Mina drömmars stad och Främlingen, båda läsvärda. En Nobelpristagare kan ju inte vara fel i dessa dagar, dessutom är den rätt kort. Camus således!

 2. Anne skriver:

  Gråta en skvätt = Niceville. Man kan inte sluta. Eller Camus för att man vill känna sig klok. Eller Fogelström om man inspirerats av Historieätarna och vill veta mer om hur det var i Stockholm förr (fast den MÅSTE man bara ha läst!) Knausgård fascinerar. Sommarhuset har jag tyvärr inte läst… men blir nyfiken nu. God läshelg!

 3. Göran skriver:

  Mina drömmars stad -varför- den ger perspektiv, det som för ngn en gång i tiden var en dröm tar många av oss idag för självklart

 4. carolineeriksson skriver:

  Stort tack för era tips. Har nästan bestämt mig…

 5. Henning skriver:

  Knausgård – har nog aldrig läst en sådan ”realistisk” bok. Om jag vore du tror jag att jag skulle uppskatta det självutlämnande sätt han skriver sin bok på.

  Har läst Niceville, Främlingen och halva mina drömmars stad (var nog för liten när jag tog tag i den). Av de skulle jag läsa Främligen – dels pga ”storheten” och dels pga hur lättläst den är i kombo med hur mycket tolkningar/baktankar som finns gömda i meningarna (den var obligatorisk på universitetet o av lärarens förklaring så förstod jag hur mycket av ytan i bokan jag nöjde mig med).

 6. Sara skriver:

  Det beror på vilken stämning du vill försätta dig i. Niceville får dig att skratta, gråta, bli upprörd och engagerad samt vilja fördjupa dig mer i denna mörka period av Amerikas historia. Sommarhuset får dig att känna obehag, bli lite generad inför människors småsinthet och naivitet men samtidigt uppskatta de människor du har i ditt liv. De andra har jag inte läst:)

 7. carolineeriksson skriver:

  Tack för alla tips och rekommendationer! Blev inte en enda sisa läst i helgen…men valet står nu mellan Camus och Fogelström. Fortsättning följer.