Gott slut och gott nytt

Efter att ha bloggat flitigt under drygt tre månader har jag tagit en (i eget tycke) välbehövlig bloggpaus. Jag är tillbaka med nya inlägg i mitten av januari 2013. Tills dess är du välkommen att botanisera bland några av höstens inlägg (klicka på länkarna i sammanfattningen nedan).

Om du automatiskt vill få uppdateringar när det kommer nya inlägg får du gärna gilla Debutantbloggen på Books & Dreams på Facebook eller prenumerera på inläggen via e-post (båda dessa möjligheter finner du i bloggens högerkolumn).

 

Den här bloggen handlar om min resa från nyligen antaget manus (september 2012) till utgivning (juni 2013). I samband med att jag blev antagen tog jag det stora beslutet att säga upp mig och satsa fullt ut på skrivandet, så här tänkte och kände jag då. Hösten har till stora delar ägnats åt redigering av manuset, en fas i skrivandet som jag känner en viss… hm, hatkärlek till. Men med stöd från fantastisk förläggare och redaktör, med rätt musik i lurarna och lite tack vare snön blev jag färdig till sist. I alla fall med de stora dragen, till våren blir det korrekturläsning samtidigt som jag ger mig i kast med bok nummer två.

Utöver skrivandet har jag också delat andra moment i debutantlivet med bloggläsarna. Från författarfotograferingen som skulle gjort Carola avundsjuk till de färdiga pressbilderna. Från mina tankar kring vikten av ett kickass – bokomslag till det färdiga (magnifika) omslaget till Djävulen hjälpte mig. Från bokmässan i Göteborg till min första förlagsfest på Forum.

Bloggen har också handlat en del om drömmar, mål och motivation. Om att vara sann mot sig själv och leva det liv man innerst inne längtar efter att leva. Så att man inte behöver ångra något av det som människor i allmänhet ångrar på sin dödsbädd. Jag har skrivit om vikten av att ha någon som stöttar ens dröm och hur det kan vara att leva någon annans dröm. Under kategorin kloka ord har jag publicerat tänkvärda citat, bland annat om att inte få det man vill, om värdet av långsamhet och om intuition. Längs vägen har det också dykt upp några kreativa och coachande frågor, om bland annat misslyckanden och 80-årsfesten, som kanske kan vara spännande att fundera över för den som vill välja om och välja nytt i livet. Drömmar i all ära, i slutänden är det viktigt att kunna uppskatta det vardagliga. En helt vanlig dag kan vara det bästa och finaste som finns.

Inspiration och reflektion är något jag verkligen gillar. Under hösten inspirerades jag av författare och andra driftiga människor på Books & Dreams första och andra event i Stockholm samt på halvdagen Dreamers & Doers. Någonstans däremellan blev det visst en resa till Cypern också. Mellan simpuffar och smältande glassar hann jag tänka en och annan tanke färdigt – halleluja.

Och apropå reflektion – den här hösten blev jag äntligen med bokcirkel. Världens finaste gäng, som reflekterar och resonerar så det står härliga till. En rolig bonus med att ha en bokcirkel är att få läsa böcker man annars inte skulle ha läst. Exempelvis storsäljaren Fifty shades of grey som jag recenserade här. Den boken fick mig att fundera lite kring utmaningen att läsa men framförallt skriva om sex.  

När du läser detta reflekterar jag antagligen över bokcirkelns julläsning, en svidande mammauppgörelse, eller så hänger jag med näsan i någon av de här eller de här godingarna. Längtar så efter och har ett uppdämt behov av att läsa.  Har en känsla av att det kan bli en del böcker över ”vinterlovet”, återstår bara att se om det blir lika mycket läsning som i somras… Man kan ju alltid hoppas. För den som inte orkar eller hinner läsa finns goda julberättelser även i musikform, favorittipset här.

Vi hörs som sagt igen i mitten av januari. Till dess önskar jag dig ett gott slut på 2012 och en fantastisk början på 2013!

KRAM

Ta chansen att gilla bloggen på facebook så är du automatiskt med när jag drar igång igen. Välkommen!

Kommentarer är avstängt på den här sidan.