Inspirationsdag – att bli digital nomad

Drömmer du om göra något helt annat i livet, något nytt, något annorlunda? Fantiserar du om att ge chefen långfingret? Längtar du efter mer frihet, efter att kunna bo och arbeta varhelst i världen du har lust (tex i ett land med varmare klimat)?

Då var du antagligen på inspirationsdagen om att ”förverkliga sin dröm fullt ut” som Camilla Lebert Hirvi anordnade i lördags. Eller så borde du ha varit där;-)

På plats var fem föreläsare som på olika sätt inspirerade oss deltagare att prova livet som ”digital nomad” En digital nomad är en person som försörjer sig på nätet och således kan utföra sitt arbete oberoende av vilken plats hen bor eller befinner sig på.

Camilla har själv bott i Thailand och på Rhodos. Hon delade bland annat med sig av kloka tankar om vikten av att ”skala av” i tillvaron, såväl materiellt, ekonomiskt, tidsmässigt och värderingsmässigt. Hon lyfte det faktum att vi i västvärlden har det bättre än någonsin, men att vår höga levnadsstandard inte gjort oss lyckligare. När hon pratade kom jag att tänka på ett uttryck jag hört någonstans: Vi har allt. Men det är också allt vi har. Kanske dags för ett nytt sätt att tänka och leva?

Anna Åberg, en annan av föreläsarna,  ägde och drev tidigare ett coachingföretag men sålde allt och stack till Malta (hur härligt vore det inte att bo på Malta??) med målet att frikoppla geografi och tid från pengarna (dvs att INTE byta tid mot lön, vilket är vad man gör som anställd). Jättespännande.

Ann Ljungberg bor sedan ett drygt decennium tillbaka på en segelbåt och guppar runt Medelhavet medan hon arbetar som bland annat författarcoach (!). Har faktiskt träffat Ann en gång förut, på bokmässan i Göteborg 2008 då hon speed-författarcoachade mig. Förstår ni hur bra och effektiv hon är? 15 minuters snack bara och några år senare står jag här med förlagsavtal. Det ni;-)

Sanne Aronsson och Malin Berghagen var också där och berättade sina livshistorier, om var de varit, var de befinner sig nu och vart de är på väg.

För min del innehöll dagen några aha-upplevelser, flera trevliga samtal med intressanta personer och – sist men inte minst – en skön känsla av bekräftelse. Av att jag, efter så många år av längtan och drömmar, faktiskt är på rätt väg i mitt liv. Vägen framåt må vara lååååång och osäker, men jag har iallafall tagit de första stapplande stegen.

Hoppas du känner likadant. Annars tycker jag du ska kika in på Camillas eller någon av de andra föreläsarnas hemsidor och ta reda på mer. Vem vet, kanske det kommer fler inspirationsdagar framöver?

 

Vill du följa Debutantbloggen på Books & Dreams på Facebook? Eller prenumerera på blogginlägg via e-post? I bloggens högra kolumn finner du båda dessa möjligheter. Välkommen!

3 kommentarer

  1. VisaLiza skriver:

    Låter onekligen som en spännande och inspirerande dag! Liza

  2. VisaLiza skriver:

    Låter onekligen som en spännande och inspirerande dag! Tycker att det är ett intressant perspektiv att kunna bo vart som helst i världen och göra sin egen grej! Liza

  3. carolineeriksson skriver:

    Samma här Liza, samma här! Kul att du tittade in, välkommen tillbaka!