Nytt soundtrack

dustinohalloran

Bilden lånad från www.dustinohalloran.com

Tidigare har jag skrivit om vikten av att ha bra musik till hands när jag skriver. Musiken försätter mig i rätt stämning och när jag skrev Djävulen hjälpte mig hade jag en playlist med musik från bland annat John Barry.

Under skrivandet av nya manuset har jag upptäckt Dustin O´Hallorans pianosolon. Väldigt fin och vemodig musik.

För mig är det viktigt att musiken jag lyssnar på har ”samma temperament” som scenen jag skriver (hur pretto lät inte det där?). Anyho. Om det är något hemskt som ska hända bör musiken vara obehaglig. Om det är kärlek i luften ska musiken vara försiktig och romantisk. Och om texten är mer stillsam, eller kanske lite vemodig, – ja, då tar jag till Dustin O´Halloran.

Ni som själva skriver, lyssnar ni också på musik under tiden? Vad lyssnar ni på?

Kommentarer är avstängt på den här sidan.