Imorgon bär det av…

X2000

Imorgon sätter jag mig på tåget tillsammans med ett gäng andra författare. Det är bokinformationsdagar i Skövde och vi kommer att möta samt prata inför ca 250 bokhandlare (ifall jag inte fattat helt fel) om våra respektive böcker.

7 minuter har jag på mig att berätta om och skapa intresse för Djävulen hjälpte mig. Det är förenat med viss prestationsångest måste jag erkänna. Så här skrev jag i ett inlägg i januari då jag skulle prata bok inför Bonniers marknadsavdelning:

Jag vill så gärna lyckas förmedla något av den starka känsla jag har för människorna och dramat i Djävulen hjälpte mig. Jag vill så gärna att den känslan ska smitta av sig.

Ja. Precis så känns det. Den här gången också.

Det är jätteroligt. Det är pirrigt. Det är nerver.

Programmet avslutas med en gemensam middag på kvällen. Och jag kan avslöja en hemlis. Jag är nästan mer pirrig inför att träffa och umgås med andra författare än jag är för att hålla min lilla dragning på scen. Det här är i många fall människor jag ser upp till, människor jag följt på avstånd i flera år. Kända namn. I min värld är de typ rockstjärnor. Och jag? Ja, det är frestande att ta till en liknelse ur Bröderna Lejonhjärta (som vi läser här hemma just nu): jag är, i sammanhanget, en liten lort.

Men, men. Det må vara som det vill med den saken. Imorgon rätar den här lilla lorten på ryggen och slänger på sig något mer representativt än de rosa mysbrallorna. Tar ett djupt andetag och hoppas på det bästa. Hoppas på att träffa många intressanta och trevliga människor, såväl författare som bokhandlare. Hoppas på att knyta nya kontakter och – bara en sådan sak – ha riktigt kul!

Håll tummarna, mina vänner.

 

 

 

4 kommentarer

 1. VisaLiza skriver:

  Lycka till! Nästa år är det nya debutanter som är pirriga inför att träffa dig :) skall bli spännande att läsa din bok. Liza

 2. carolineeriksson skriver:

  Tack Liza! Dina ord värmer, ska du veta. Allt gott

 3. Gunilla Bergensten skriver:

  Det kommer att gå jättebra!

 4. carolineeriksson skriver:

  Tack snälla Gunilla!