Recension i bokbloggen ”Med näsan i en bok”

20130709-202839.jpg

Bokbloggen ”Med näsan i en bok” har recenserat Djävulen hjälpte mig i värmande ordalag.

Allra gladast blir jag över den här formuleringen:

”Eriksson målar upp karaktärerna skickligt, ingenting är svart eller vitt. /…/ Särskilt mycket tycker jag om skildringen av Anna Månsdotter som är komplex och beskriver en person som är både skör och stark på samma gång.”

Anna Månsdotter gjorde sig skyldig till fruktansvärda handlingar och jag tänker inte ursäkta henne (lika lite som jag vill ursäkta Per!). Men ingen föds ond – det är min övertygelse. Det finns alltid bakomliggande förklaringar och omständigheter till varför en människa formas på ett visst sätt. Det finns alltid ett ”varför”.

Innan jag började skriva funderade jag mycket. Jag ville ge Anna Månsdotter ett ”varför” (den som har läst boken förstår förhoppningsvis vad jag syftar på). Jag ville ge henne svaga stunder, bräcklighet som skymtar fram under den hårda ytan. Jag ville (likaväl som med Per och Hanna) ge henne en röst.

Det känns fint när den som läser boken ser och förstår detta. Och därför, just därför, uppskattar jag också ett omdöme som det hos ”Med näsan i en bok”.

Hela recensionen finns här
http://mednasanienbok.blogspot.se/2013/07/djavulen-hjalpte-mig-caroline-eriksson.html?m=1

 

Min debutroman Djävulen hjälpte mig, första boken i serien Svenska Mord, finns nu att köpa. Du hittar den här. Och här. Och här. Eller i närmsta bokhandel.

Kommentarer är avstängt på den här sidan.