Författarkväll den 16 mars i Stockholm!

MARSI

 

Den 16 mars är det dags för årets första författarkväll – och denna gång tar den plats på vackra Oscarsteatern på Kungsgatan. Det blir en fullspäckad vårkväll med matinspiration, gripande livshistorier och ett internationellt thrillerbesök. Som vanligt innehåller kvällen även mat & dryck, fina utlottningar och en välfylld goodiebag med vårläsning. Välkomna!

MEDVERKANDE:

MARI JUNGSTEDT & RUBEN ELIASSEN

När deckarveteranen Mari Jungstedt flyttade till Gran Canaria träffade hon sin blivande fästman, författaren Ruben Eliassen. Nu är de aktuella med sin första gemensamma spänningsroman: En mörkare himmel. Hör dem i ett samtal om framgången, kärleken och att skriva och leva tillsammans.

LOUISE HOFFSTEN

Louise Hoffsten är en av vår tids största sångerskor. När hon för 20 år sedan fick diagnosen MS trodde hon att livet var över, i stället blev hon en mästare på att ta vara på vardagens lyckostunder. En näve grus är hennes historia, nedskriven av Lena Katarina Swanberg.

MEGAN ABBOTT

Amerikanska Megan Abbott har med sin hårdkokta stil kallats för ”den nya noirdrottningen”. I vår kommer hyllade thrillern Dare Me (Om du vågar) på svenska och ska också bli storfilm med Natalie Portman i huvudrollen. Hör om hennes prisbelönta väg till spänningstoppen.

LISA LEMKE

För tv-kocken och matkreatören Lisa Lemke ska matlagning vara roligt, enkelt och prestigelöst. I nya kokboken Lisa på landet berättar hon om livet på sin prästgård och drömmen om att leva mitt i närodlingens mecka.

SARA LARSSON

Sara Larsson fick idén till sin deckare efter att ha läst Katarina Wennstams debattbok Flickan och skulden. I Saras debutroman, Den första lögnen, kommer en friande gruppvåldtäktsdom upp till ytan flera år efter händelsen och river upp historien.

ANN HEBERLEIN

Ann Heberlein är författare och teologie doktor i etik, och fick stort genomslag med boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. I hennes nya bok Gud, om vi ska talas vid du och jag måste jag vara helt ärlig söker hon än en gång svar på livets stora frågor. Hör henne i ett samtal med både humor, dramatik och nya insikter.

JENS LINDER

Allt fler upptäcker det koreanska köket med den populära, syrade kimchin. I kokboken Koreansk mat låter den prisade kocken och matskribenten Jens Linder sig förföras av Sydkoreas mångfacetterade smaker. Häng med på en inspirerande smakresa!