Oscarsteatern, Stockholm 4 oktober

medverkande-forfattare-kopia

Välkommen på höstens mest inspirerande helkväll med Books & Dreams! 

Personliga författarsamtal, mingel med mat & vin, fina utlottningar och en läslyxig goodiebag till alla gäster! På scenen möter vi somalisk-italienska författaren Igiaba Scego, biografidebuterande programledaren Kakan Hermansson, hyllade Anna Fredriksson, barndomsvännerna och kokboksduon Martina Haag & Clara Block Hane, romanförfattaren Simona Ahrnstedt. Fler namn tillkommer!

Igiaba Scego

Somalisk-italienska författaren Igiaba Scego har skrivit ett flertal skön- och facklitterära böcker om migration och rasism och medverkar regelbundet som debattör i italienska tidskrifter och tidningar. Högaktuella romanen Adua, om en somalisk familj som invandrar till Italien, har på kort tid sålt i 40 000 exemplar i Italien och rättigheterna har sålts till bland annat USA och Kanada.

Karin ”Kakan” Hermansson 

Hon är programledare, konstnär och beskriver sig som radikal feminist. I sin självbiografiska debutbok Hela Kakan berättar Kakan Hermansson om sin uppväxt. Om hur det är att vara både älskad och hatad, om att vara lesbisk och feminist, om varför ingen tar sexism på allvar och sådant som borde vara självklart men inte är det. Alla har en åsikt om Kakan, vem är hon egentligen?

PeKå Englund

Han är journalisten som lovade sig själv att aldrig någonsin bli författare. Det löftet bröt han när han romandebuterade förra året med hyllade boken Född på en söndag. Nu kommer Några rader till Svartåns finaste krokodil, en rörande och djupt humoristisk roman om redaktionschefen Nick som försöker hitta tillbaka till livet och glädjen efter sonen Benjis död. Möt PeKå Englund i ett personligt samtal om livet och vad det var som fick honom att börja skriva.

Martina Haag & Clara Block Hane

Den beskrivs som en bok att ge till din bästa vän, som muntrar upp och lockar till skratt. De båda författarna och bandomsvännerna tävlade tillsammans i tv-programmet Stjärnkockarna 2010, nu är Martina Haag och Clara Block Hane aktuella med Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig. En kokbok fylld med mat som är årstidsbaserad, vardaglig och festlig, precis som livet självt.

Anna Fredriksson

Hon hyllas av både recensenter och läsare för sitt skickliga sätt att skildra verkligheten och vardagen. Sedan debuten med Sommarhuset 2011 har hennes böcker sålt i mer än 350 000 exemplar. Möt manus- och romanförfattaren Anna Fredriksson som nu är aktuell med Avskedsfesten. En stark historia om att bryta upp från ett långt äktenskap mitt i livet.

Simona Ahrnstedt

Vid 40 började hon skriva böcker vid sidan av arbetet som psykolog och är idag den svenska romanceförfattaren nummer ett. År 2014 inledde hon en ny bokserie, som fick stor internationell framgång, och bland annat såldes till USA. Nu är Simona Ahrnstedt aktuell med den tredje heta romanen i serien, En enda risk.

Anders de la Motte

Han är före detta polis och säkerhetschef. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademiens pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015. Nu kommer han med spänningsromanen Slutet på sommaren.

NÄR: Tisdag 4 oktober, kl 18.00–21.30.

VAR: Oscarsteatern, Stockholm.

BILJETTER: Ordinarie pris 365 kr,
prenumeranter 315 kr (uppge
rabattkod BD1004). OBS! Du kan bara boka en biljett till medlemspris.
Din bokning stäms av mot prenumera-tions-registret.
Boka på ticnet.se eller 0771–70 70 70 

DU FÅR: En helkväll med spännande möten, vin, wrap + fin goodiebag!

I samarbete med Bonnierförlagen, Läkarmissionen och Contempo.