Skandiabiografen, Stockholm 16/9

Välkommen till en helkväll med Books & Dreams! Den 16 september slår vi upp dörrarna till Skandiabiografen och en ny helkväll med Books & Dreams. Det bjuds på mat, vin, magiska möten och inspiration.

bild-bw

HELENA VON ZWEIGBERGK

Många känner Helena von Zweigbergk från panelen till radioprogrammet Spanarna, men även för hennes hyllade relationsromaner med hög igenkänning. Än klappar hjärtan är en berättelse om tre systrar vars liv ställs upp och ner när de ställs inför livsavgörande beslut.

ISABELLA LÖWENGRIP & PINGIS HADENIUS

Som en av de första unga bloggarna började Isabella ”Blondinbella” Löwengrip att tjäna en massa pengar, utan att ha riktigt koll på ekonomi. Tillsammans med ekonomijournalisten Pingis Hadenius har hon skrivit boken Economista – en uppmaning till alla kvinnor att ta kontrollen över sina pengar.

EDWARD BLOM

Han är en njutningslysten kostideolog, historieberättare och matkreatör. Genom tv-serier som Mellan skål och vägg och Edward Bloms gästabud har Edward Blom blivit känd som en passionerad köksprofil med enorma kulturhistoriska kunskaper om det vi äter och dricker. Allting gott och alldeles för mycket är en livsstilskokbok både för gourmeter och gourmander.

BEA UUSMA

Illustratör, läkare och författare med ett stort intresse för historia. Under medicinstudierna skrev Bea Uusma på eget initiativ en gedigen rapport om äventyraren Andrées dödsorsak och kunde i den presentera helt nya fakta. I Expeditionen. Min kärlekshistoria letar hon efter sanningen om en av världens mest mytomspunna polarexpeditioner.

KRISTIN KASPERSEN

Kristin Kaspersen föddes in i kändisvärlden och har efter många år i rampljuset hittat en balans i livet där inte vardagsstressen får ta över möjligheten att leva i nuet. Framför allt ett liv där det inte bara är utsidan som räknas. I boken Stark i kropp och själ delar hon med sig av sitt sätt att må bra.

NINNI SCHULMAN

Efter 15 år som journalist kunde hon 2011 också titulera sig författare med succédeckaren Flickan med snö i håret. Nu är hon aktuell med tredje boken Svara om du hör mig, där livet helt oväntat förvandlas till en mardröm för invånarna i den lilla byn Uvanå.

CHARLOTTA LINDELL

Charlotta Lindell är bosatt i Stockholm och arbetar till vardags som frilansskribent och redaktör på bokförlag. Nu romandebuterar hon med Lustspelet, en erotisk historia som utspelar sig i Stockholm år 2002. En berättelse om skor, sex och syndiga lekar i storstaden – om att våga tänja gränser och lägga förnuftet åt sidan.

GUSTAV FRIDOLIN

Han har kallats för underbarn, blev Sveriges yngsta riksdagsledamot och gjorde politisk kometkarriär. Nu romandebuterar Gustav Fridolin med rosade boken Morfar skrev inga memoarer, en biografiska roman om hans morfars livsresa – från ett arbetarliv i Fattigsverige till ett liv som ekiperare i välfärdsstaten.

PLATS: Skandiabiografen Drottninggatan 82

TID: 18-21 (insläpp från 17:30)

INGÅR: Mat, vin & goodiebag

MEDLEMSRABATT: Ange kod BD0916 (stäms av mot medlemsregistret)