Annons

Books & Dreams stora författarkvällar

Oscarsteatern, Stockholm 4 oktober

medverkande-forfattare-kopia

Välkommen på höstens mest inspirerande helkväll med Books & Dreams! 

Personliga författarsamtal, mingel med mat & vin, fina utlottningar och en läslyxig goodiebag till alla gäster! På scenen möter vi somalisk-italienska författaren Igiaba Scego, biografidebuterande programledaren Kakan Hermansson, hyllade Anna Fredriksson, barndomsvännerna och kokboksduon Martina Haag & Clara Block Hane, romanförfattaren Simona Ahrnstedt. Fler namn tillkommer!

Igiaba Scego

Somalisk-italienska författaren Igiaba Scego har skrivit ett flertal skön- och facklitterära böcker om migration och rasism och medverkar regelbundet som debattör i italienska tidskrifter och tidningar. Högaktuella romanen Adua, om en somalisk familj som invandrar till Italien, har på kort tid sålt i 40 000 exemplar i Italien och rättigheterna har sålts till bland annat USA och Kanada.

Karin ”Kakan” Hermansson 

Hon är programledare, konstnär och beskriver sig som radikal feminist. I sin självbiografiska debutbok Hela Kakan berättar Kakan Hermansson om sin uppväxt. Om hur det är att vara både älskad och hatad, om att vara lesbisk och feminist, om varför ingen tar sexism på allvar och sådant som borde vara självklart men inte är det. Alla har en åsikt om Kakan, vem är hon egentligen?

PeKå Englund

Han är journalisten som lovade sig själv att aldrig någonsin bli författare. Det löftet bröt han när han romandebuterade förra året med hyllade boken Född på en söndag. Nu kommer Några rader till Svartåns finaste krokodil, en rörande och djupt humoristisk roman om redaktionschefen Nick som försöker hitta tillbaka till livet och glädjen efter sonen Benjis död. Möt PeKå Englund i ett personligt samtal om livet och vad det var som fick honom att börja skriva.

Martina Haag & Clara Block Hane

Den beskrivs som en bok att ge till din bästa vän, som muntrar upp och lockar till skratt. De båda författarna och bandomsvännerna tävlade tillsammans i tv-programmet Stjärnkockarna 2010, nu är Martina Haag och Clara Block Hane aktuella med Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig. En kokbok fylld med mat som är årstidsbaserad, vardaglig och festlig, precis som livet självt.

Anna Fredriksson

Hon hyllas av både recensenter och läsare för sitt skickliga sätt att skildra verkligheten och vardagen. Sedan debuten med Sommarhuset 2011 har hennes böcker sålt i mer än 350 000 exemplar. Möt manus- och romanförfattaren Anna Fredriksson som nu är aktuell med Avskedsfesten. En stark historia om att bryta upp från ett långt äktenskap mitt i livet.

Simona Ahrnstedt

Vid 40 började hon skriva böcker vid sidan av arbetet som psykolog och är idag den svenska romanceförfattaren nummer ett. År 2014 inledde hon en ny bokserie, som fick stor internationell framgång, och bland annat såldes till USA. Nu är Simona Ahrnstedt aktuell med den tredje heta romanen i serien, En enda risk.

Anders de la Motte

Han är före detta polis och säkerhetschef. År 2010 tilldelades han Svenska Deckarakademiens pris för årets bästa debut, och han har haft stor framgång med [geim]-trilogin, som översatts till närmare trettio språk. Våren 2014 kom thrillern MemoRandom, som tillsammans med den fristående uppföljaren UltiMatum (2015) ska bli amerikansk tv-serie producerad av filmbolaget 20th Century Fox. UltiMatum tilldelades Svenska deckarakademins pris för årets bästa svenska kriminalroman 2015. Nu kommer han med spänningsromanen Slutet på sommaren.

NÄR: Tisdag 4 oktober, kl 18.00–21.30.

VAR: Oscarsteatern, Stockholm.

BILJETTER: Ordinarie pris 365 kr,
prenumeranter 315 kr (uppge
rabattkod BD1004). OBS! Du kan bara boka en biljett till medlemspris.
Din bokning stäms av mot prenumera-tions-registret.
Boka på ticnet.se eller 0771–70 70 70 

DU FÅR: En helkväll med spännande möten, vin, wrap + fin goodiebag!

I samarbete med Bonnierförlagen, Läkarmissionen och Contempo. 

Oscarsteatern, Stockholm, 29 november

event5

DAGNY CARLSSON

När Dagny ”Bojan” Carlsson skaffade dator för några år sedan och började blogga förändrades hennes liv. Från ett liv i ensamhet klev hon rakt in i en ny värld och dag är hon en av världens äldsta bloggare. Nu kommer boken Livet enligt Dagny – fylld med humoristiska vardagsbetraktelser, tankar och en dos livsfilosofi.

MARTIN ÖSTERDAHL

Martin Österdahl är den forne programdirektören från Sveriges Television som har studerat ryska, Östeuropastudier och ekonomi. Nu är han aktuell med sin första spänningsroman Be inte om nåd, om en ung svensk kvinna som försvinner spårlöst i St. Petersburg.

LARS KEPLER

Paret Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril har sålt miljontals exemplar av sina internationellt hyllade kriminalromaner. Efter ett kort avbrott med den fristående thrillern Playground som utkom 2015 är de nu tillbaka med Kaninjägaren, den sjätte spännande delen i serien om poliskaraktären Joona Linna.

JESSICA FREJ

Hon slog igenom stort i ”Sveriges Mästerkock” på tv, inte minst för sin levnadsglada stil och syn på mat som en enda lång fest, vilket också avspeglas i titeln på hennes nya kokbok Fest på 30 minuter. Numera är Jessica Frej en uppskattad bloggare, matinspiratör, kokboksförfattare och tv-kock.

OLLE CARLSSON

Han fyllde Allhelgonakyrkan i Stockholm till bristningsgränsen under sina predikningar för ett par år sedan. I dag arbetar Olle Carlsson som kyrkoherde i Katarina församling och har tidigare bland annat skrivit om sin väg ur ett alkoholmissbruk. Nu är han aktuell med Stilla stund med barnen – 365 tankar för stora och små. En bok med kloka frågor och tankar att reflektera kring.

HELENA VON ZWEIGBERGK

Hon har blivit känd för sitt unika och träffsäkra sätt att skildra relationer. Nu är Helena von Zweigbergk aktuell med De behövande, ett möte mellan mor och dotter. Om barn, barnbarn och vardagsliv. Men under ytan finns det en hel del motsättningar.

MIKAEL LINDNORD & HUNDEN ARTHUR

De svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM när de stötte på en tilltufsad hund, som bestämde sig att följa efter dem under det 700 kilometer långa loppet. Arthur är en sann historia om en oväntad vänskap. Om gatuhunden som hittade hem hos elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

NÄR: Tisdag 29 november, kl 18.00–21.30. Insläpp kl 17:30.

VAR: Oscarsteatern, Stockholm.

BILJETTER: Ordinarie pris 365 kr,
prenumeranter 315 kr (uppge rabattkod BD1129). Bokningsavgift tillkommer. 
DU FÅR: 
En helkväll med spännande möten, vin, wrap + fin goodiebag!

I samarbete med Bonnierförlagen, Norstedts och Läkarmissionen

Tidigare event