Punktering

i går skulle familjen åka iväg på utflykt. Men, framme vi bilen upptäckte jag att bakdäcket var platt som en pannkaka. Det förklarade varför en man viftade åt mig när jag körde bil inne stan i fredags. jag trodde a) att jag hade kört på något, t ex hans bil. Eller b) att han i största allmänhet retade sig på min bilkörning. men där ser man, han var en god människa och ville göra mig en tjänst.

Hur som helst så började jag gräva i bakluckan, lyfta på luckor och montera bort skruvar. och vad hittade jag…tada…en pump. Jaha. Den var inte mycket till hjälp. Och inte ett reservhjul så långt ögat nådde. Jag ringde assistansnumret och en bärgare kom för att hämta bilen. Den trevliga unga mannen som körde informerade mig om att nya bilar sällan har reservhjul, utan pump och ngt klet som man ska laga punkteringen med. Det hjälper dock inte när ett däck ser ut som mitt. Bärgaren åkte iväg med min bil och jag och familjen stod kvar, blåsta på utflykten. Nu tänker jag köpa en ny bil, och kräva reservhjul som extrautrustning. Så det så.

Kommentera