Bokmässeblues

Det är den tiden på året när man är trött, på gränsen till utmattad. Bokmässetrött, konstaterar syrran och jag. Det är inget att leka med. Tröttheten och känslan av meningslöshet som följer på bokmässan kan vara svår och sitta i länge.

Det beror inte på alkoholintaget i baren på Park, på olika scenframträdanden eller signeringar. Kanske handlar det om alla förväntningar som byggts upp under året, men som oftast inte infrias: seminarium för fem deltagare, signeriningar då inga läsare dyker upp. Men. I år var det annorlunda. Någonting hade hänt. Det var nästan fullt på vårt seminarium och vi fick stå och signera böcker i en lång stund. Och hela tiden kom trevliga människor fram till oss och tackade för den senaste boken ”Innan du dog”. Så, vi åkte hem lyckliga, men icke desto mindre utmattade och fortfarande lika frågande: Vad fan är det som gör att man blir så trött i Göteborg egentligen?

 

 

 

Kommentera