Bästa lördagsnöjet!

Vad sysslar egentligen en författare med lördagar? Går på spännande utställningar? Äter brunch med intressanta och kulturella vänner? Åker på weekendtrip till stortstäder runt om i världen? Jag vet inte hur det är med alla andra författare, och kan ju egentligen bara svara för mig själv. En av mina favoritsysselsättningar är att åka till den föga glamorösa återvinningsstationen. Få saker fyller mig med så mycket tillfredställelse som att rensa ut allt sk*t som samlats i garaget, i förrådet under trappan, i tidningskorgen och i skåpet under diskbänken. Jag lastar bilen full och åker sedan i väg till Högdalens återvinningsstation. Ibland får jag köa, men det är det värt. Sedan börjar sorterandet, kartong och wellpapp till en container, plast i en annan, glödlampor till en tredje och odefinierbara prylar i ”Brännbart”. Det tar så där en 20 minuter och sedan är det klart! Det är fint i garaget, under trappan och under diskbänken, och i tidningskorgen är det tomt. I alla fall den närmsta veckan. Hurra! Jag känner mig duktig och det blir städat hemma och dessutom får man ha sina fulaste träningsbrallor på sig. Pröva återvinningen du också, det slår brunchen och utställningen med hästlängder, och dessutom är det gratis!

Kommentera