Fredagsrapporten vecka 13

Det är SÅ mycket känslor relaterat till ett boksläpp. Oavsett om man har gjort det förut. Det går inte att avvänja sig. Känslorna och tankarna virvlar runt i mage och bröst, man känner sig rastlös, orolig, förväntansfull, dömd. Och sedan, när dagen kommer, tror man att allt ska hända. Så händer bara en del av det. Vilket kan vara både bra och dåligt.

Jag förväntade mig att recensionerna skulle poppa upp som svampar i måndags. Till viss del poppade det. Bokbloggarna var snabba, men tidningarna är fortfarande, fem dagar senare, tysta. Förmodligen betyder det inget (tänker jag, och försöker bortse från att GP recenserade på Kaninhjärtas recensionsdag!), eller så betyder det något. Frågan är i så fall vad?

Svenska Dagbladet har hört av sig till förlaget och sagt att det kommer en recension om ett par lördagar (återkommer med länk). De lät också meddela att jag inte behöver vara orolig. Jag lutar mig mot det, så länge.

Måndag: Fågelbarn släpptes. Jag fick inget gjort på hela dagen (försökte att inte googla mig själv, men gjorde det ändå, och recensionerna har än så länge varit toppenbra!). Vandrade mest runt här hemma tills klockan närmade sig 4 på eftermiddagen. Då gjorde jag mig fin, satte mig i bilen och körde till Akademibokhandeln på Frölunda Torg, där släppminglet för min bok hölls. Allt gick väldigt bra!
Det här var också förlagets första dag på bokmässan i Bologna/Italien. Tydligen regnar det där nere. Tråkigt.

20130325_185435

Tisdag: jag började känna mig kass (panik), men jobbade ändå heldag i butiken. Hoppades rösten skulle hålla inför morgondagen. Åkte hem och störtade ner på soffan, bäddade om med filt, kurera, kurera!

Onsdag: körde ut till Lindholmen här i Göteborg, och Kanalhuset. Medverkade i P4 Göteborg med Lena Rångeby. Det gick bra. Trots att jag var nervös. Fick liksom blodad tand och vill göra om. Igen!

20130327_144931

Sjuk författare med katt.

Torsdag: not much, at all! Gick hemma och hostade, oerhört osexigt. Fick dock skrivit (!) för första gången på många dagar. En viktig och känslig scen i bok tre, som jag tror blev bra. Känner ett enormt sug efter att få avsluta . Typ, isolera mig, jobba klart, låta manuset vila i sisådär en vecka. Redigera på datorn. Printa ut. Låta vila lite till. Sedan läsa igenom. Göra de sista ändringarna. Sedan skicka till förlaget. Sedan, förhoppningsvis, få manuset antaget.
Ja, i övrigt, kollade lite dokumentär på SVT och kände mig väldans vuxen.
Förlaget kom tillbaka från bokmässan, också. Ska bli spännande att se vad som gick i lås …

Fredag: deklarerar. Eller FÖRSÖKER. Hoppas på tillfriskning så att jag kan göra något riktigt lajbans i helgen.

Det blir lite tyst här några dagar framöver. Tisdag nästa vecka hörs vi igen!

Till dess, glad påsk på er!

Kommentera