Fredagsrapporten vecka 14

Ah, the illness. Alla går runt och snorar, och pratar om det. Så jag ber om ursäkt. Men snoret har varit min verklighet i snart en vecka, tillsammans med hostan, och soffan, och tv:n, och den krympande massan hosttabletter i rosa skål av märket Jelly Bean.

Måndag: avslutade råmanus till bok tre. Glad. Nöjd. Lite, lite rastlös. På kvällen gick vi hem till Denise och Daniel och såg på säsongspremiären av Game of ThronesFörlaget flyttade till nya lokaler. Jesus går igen.

Tisdag: mailkorrespondens angående ett bloggästsinlägg, samt avstämning med journalisten på Göteborgs-Posten inför torsdag. Livstecken från Anna på förlaget mitt i flytt (stackarna), de hade träffat Åsa Warnqvist (littkritiker på bland annat SvD) nere i Bologna, citat Anna: ”hon var verkligen imponerad av Fågelbarn, imponerad av dina lager”. Det är så jävla UNDERBART med feedback.
Jag och Kristoffer firade 9 år tillsammans på restaurang Heaven 23, högst upp i ett av Gothia Towers:

20130402_203359_1_bestshot

Onsdag: lite förberedelser inför LitteraLund 18 april, samt BTJ’s recension av Fågelbarn, citat: ”Ett mörkt familjedrama om tre syskon, speciella var och en på sitt sätt, och deras förnekande föräldrar. En gastkramande thriller. En skildring av det övernaturligas närvaro. En flickas utveckling och frigörelsekamp ur förtryck. Svindlande tidsförskjutningar och ett skimrande språk håller berättelseväven samman. Fågelbarn är i positiv mening krävande. En crossover-bok för unga vuxna. Jag är imponerad.” – Gull Åkerblom

Torsdag: intervjuades av Göteborgs-Posten. Jag, journalisten och fotografen möttes upp vid Västra Kyrkogårdens grindar (jag brukar promenera där) för lite fotografering, sedan gick vi till ett fik vid Mariaplan. Det var riktigt roligt. Spänd på att få se färdigt resultat. Särskilt bilderna … såhär såg jag i vart fall ut, efteråt:

 20130404_154242

Fredag: jobba vanligt jobb. Sörja för att Partille Bokhandel lägger ner efter 27 års litterärt engagemang. Jag sa NEJ rakt ut i tomma luften när jag läste det i GP. Vad händer med vårt bokSverige, idag? Förstår inte gemene man att lätt inte alltid är rätt? Att nätbokhandlarna rensar ut landet på boklådor, tills de kanske, en dag, försvinner helt? Ska vi inte ha författarkvällar längre? Kunnig personal att fråga? Möjligheten att bläddra i böcker, innan man köper dem? Kontakten, engagemanget?
Ska vi inte längre ha författare, bara bestsellers?
Det är dit vi är på väg. Tänk på det, innan ni klickar. Varje köp borde vara medvetet. Likväl ekologiska ägg som böcker: var man väljer att lägga sina pengar, vad man väljer att stötta.

God helg.

Kommentera