Fredagsrapporten vecka 18

Små och stora saker händer. Jag känner mig upplyst, upplyft. Som om jag svävar. Träden och buskarna knoppar sig, fåglarna ropar om kvällarna, och jag skriver på bok tre. Det här var min vecka:

Måndag: en lång hemmavecka bredde ut sig. Det brukar bli så att jag tappar fart i allt jag ska göra. Vilket också hände. Jag småskrev. Tittade ut genom fönstret. Skrev lite till. RADERADE. Ebba, the cat, rusade runt i lägenheten och jävlades. Gubbar i färgglada overaller hamrade på spårvagnsspåren på utsidan. Det var ingen bra dag. Dessutom berättade min förläggare för mig att recensioner ibland utgår, som i att Göteborgs-Posten inte alls behöver ha glömt att publicera sina åsikter om min bok. Utan bara skiter i det. Katastrof! Nejjj! Kom igen, nu!

20130429_121825

Tisdag: jag var duktig författare/fru och bokade en tvättid i gemensamma tvättstugan (en av alla anledningar till att längta efter hus). Jag hade ganska bra skrivdag. Min förläggare mailade långt mail om rättighetsmässan i Bologna. Projektansvarig för LitteraLund mailade enkät där jag skulle betygsätta lite olika saker med festivalen. Bra jobbkväll. Jag får ibland mer gjort när min man är hemma. Ibland mindre, just för att han pratar och låter och visslar i köket. Sssccch!

Onsdag: valborg som latades bort! Jag kände dåligt samvete över att sitta inomhus i vackra vädret och skriva. Men så var det inte särskilt varmt i vinden när vi väl cyklade bort till Chapmans torg för en pizza. Brände dock pannan. Och så tänkte jag, såhär är det varje gång. Bara solen skiner drabbas folk av dåligt samvete. De kan stå på en liten kobbe och fiska, och ändå känna dåligt samvete över att de inte grejar i trädgården. Eller bjuder hem svärföräldrarna på grillkväll. Allt vad man plötsligt kan göra. Vi måste skärpa oss.

Torsdag: jag besökte min kära syster och hennes två sötungar. Vi kollade Kungsbackas marknad, lunchade på Tullen och pratade massor. Mail från förläggaren angående bokmässan i höst (vi ska hålla ett 20-minutersseminarium, ska bli jättejättejättekul!), samt från en skolbibliotekarie angående skolbesök. Även mail från journalist som skriver för Modern Psykologi. Jag verkar komma med i tidningen till hösten. Håll utkik på min vanliga blogg!

20130502_115859

Jag och systerson!

Fredag: författare som tvättar sina egna kläder. Yes. Och ikväll ska jag på bokhandelsmingel. Akademibokhandeln och Bokia håller på att fysiskt gå ihop. Personalstyrkorna ska nosa på varandra. Ska bli oerhört intressant ur flera olika vinklar.

Hörs nästa vecka! Trevlig helg på er.

Kommentera