Fredagsrapporten vecka 20

En helt vanlig vecka i en författares liv:

Måndag: jag skrev. Förlaget var tyst. Media var tyst. Bloggarna var tysta. På kvällen firade vi en väns födelsedag med cheesecake, och såg Game of Thrones.

Tisdag: PANG! Jag vaknar, stiger upp, ser att Kristoffer lagt Göteborgs-Posten på min dator. Att jag är på tredje delens framsida, och mitt i. Äntligen recenserade de! Precis när jag slutade vänta, började strunta, DÅ. Lite livstecken från förlaget också; snart ska Fågelbarn gå att provläsa på smakprov.se, om man vill kolla lite först innan man beställer över nätet! Fick också mail från en författarkollega som vill läsa Fågelbarn, och snällt frågade efter ett recensionsex. Roligt! I övrigt? Jag skrev. Bok tre, bok tre, bok tre börjar visa sitt ansikte, nu.

Onsdag: vi tog en tur till sommarstugan över dagen. Installerade automatisk gräsklippare, räfsade kottar, njöt av solskenet och värmen. Tog en tur till Laholm och fikade. Längtar så till den dag då vi har hus på heltid. Vilken känsla.

Torsdag: kontakt med tidning i Kungsbacka om intervju kommande måndag. Kontakt med bibliotekarie på Gamlestadens bibliotek, där jag ju var för ungefär en månad sedan. Hon hade tipsat om Fågelbarn när hon varit med i P4 den 6 maj! Roligt! Jag jobbade boklåda också, och väntade på ett syskonbarn som vägrade födas. Postade ett bokpaket till en barndomsvän, som just upptäckt att jag lyckats med min dröm och blivit författare.

Fredag: jobbar boklåda. Känner att det kliar i fingrarna. Skulla bra gärna vilja skriva, idag. Men så är det ju alltid, att man vill skriva när man inte har tid.

Kommentera