Fredagsrapporten vecka 21

Nästa vecka blir min sista, här. Sedan lämnar jag, både bildligt och bokstavligt; vi ska till Bad Gastein, Österrike, på bergsvandring. Varma källor-bad. Femrätters varje kväll. Dessutom fyller min man år mitt i. Det ska bli så jäkla gott med semester!

Men innan dess:

Måndag: intervju med Kungsbacka-Nytt ute i Vallda. Mail från en läsare, som älskade både Kaninhjärta och Fågelbarn, vilken lycka! Också kontakt med författarkollega och styrochställare på dagensbok.com. Ska recensera en bok för dem i mitten av juni, håll utkik! Skrev också lite. Som om lusten återvänder. Plötsligt har jag lust till det jag brukar ha lust till, som att träna, och jag börjar få rätt känsla för skrivet, igen. Äntligen.

Tisdag: klev in i en nio dagar lång jobbperiod. Tur att jag inte jobbar sent varje dag! Korrläste artikeln från Kungsbacka-journalisten, blev riktigt bra! Mailades lite med förlaget om kontakten med en annan tidning. Medan jag jobbade, alltså. Smartphones är riktigt smarta … dessutom gräsänkling. Så jag kollade Les Miserables på kvällen.

Onsdag: min syster var beräknad denna dag, men ingen unge kom. Vi går alla i väntans tider med henne, drömmer om hennes mage, tar med henne till BB trots att inget vatten gått … jag mailade med förlaget igen, denna gång om Kulturhuset Kåken, som ska arrangera något för ungdomar under bokmässan i höst. Om jag vill vara med, vilket jag ju vill. Så klart! Vi ska även sponsra ett projekt i staden med lite böcker … Amanda Hellberg nåddes av ett Fågelbarn, också. Härligt!

Torsdag: åh, en ganska vanlig dag. 11-15 på jobbet, hem, dammsög, lagade mat, ni vet? Tog en glasspromenad på kvällen och såg Älvsborgsbron på håll, när den badade i bländguld. Och, så klart, artikeln var i Kungsbacka-Nytt. Jag får väl mitt ex idag (fredag)? Jag hoppas det. Men systra mi har tagit kort:

Fredag: idag blir dagen då jag cyklar till jobbet första gången i år! Jag vet, jag är lat. Och kräsen när det gäller grader och luftfuktighet. Ska ju stå i butik. Kan inte lukta svett och ha utregnat smink, då. Mailar med förlaget om en intervju under bokmässan. Mycket bokmässa nu. Faktiskt massor. Allt planläggs och byggs upp, och jag ser så fram emot dessa få, intensiva dagar! Blev helt slut förra året. Ändå något av det bästa med att vara författare.

Kommentera