Två betydelsefulla kvinnor! (Plus fler…).

Det är ju vår dag i dag, alla kvinnors! Hurra för oss!

Blev glad när jag kl. 6:30 (yes, okristligt tidigt en lördag) såg UNT:s etta remakad till kvinnodagslayout. Bra där!

Lisa-BjarboTänkte därför i dag uppmärksamma två kvinnor som haft STOR betydelse under min skrivprocess: Lisa Bjärbo och Nanna Bylund.

Lisas blogg upptäckte jag våren då jag gick med skriva-bok-tankar och det var hennes blogg som inspirerade till att verkligen kicka igång. Hon skriver så BRA! Så lätt. Fantastisk dialog.

Och när jag började skriva på mitt manus hade jag en regel: inte slö-läsa bloggar istället för att faktiskt skriva. Allt sånt tar ju dyrbar skrivtid. Men en blogg ”fick” jag läsa: Lisas. Ni förstår att den blev betydelsefull.

Sedan kom en annan viktig kvinna in i mitt ”skrivliv” – Nanna. Nanna och jag kom i kontakt då hon ville plåta Sven till boken Lyhört föräldraskap. nannaHon var hos oss två gånger och vi pratade skrivande båda gångerna vilket ledde till att vi började mejlbolla varandras bokmanus. Hon var den första som fick läsa mitt! Så glad att hon gjorde det – och att hon peppade och tyckte till.

Och så kom Lisa in i bilden igen – jag anlitade henne för lektörsläsning. Men mer om det ska jag berätta senare!

Hurra för alla superduktiga kvinnor!

Måste ju skicka pussar till tre andra viktiga: Mamma, Mimmi och svärmor Marianne. Smack!

Foto (Lisa): Petter Cohen

2 kommentarer

  1. Nanna skriver:

    Hurra & puss! Kul att vårt bollande betydde något. Visste inte att jag läste först! Vilken ära! Kan du skriva en lista till mig kanske? Så jag får fart på mitt avsomnade manusredigerande (hehe). Kram!

  2. Maja-Stina Fransson skriver:

    Lovar att göra en lista till dig, Nanna! :)

Kommentera