Hur gör ni med listor?

För en list- och planeringsprinsessa som jag är den här våren en dröm – OCH balansgång. Det är så himla många roliga saker som planeras just nu, men som alltid med roligheter så måste de hållas på en bra nivå när du är en sådan där människa som gärna går all in.

Just nu är jag ett STORT fan av Excel som hjälper mig att strukturera upp. Har mina listor i Dropbox så att de nås överallt.

Men jag är nyfiken på hur ni hanterar era listor! Var har ni era listor? I telefonen, datorn, i hederligt block?

Och vad listar ni? Bara jobbrelaterat, privata projekt, bara när ni ska handla?

Och när jagar listorna er – aldrig eller alltid?

Tell me! Jag är sjukt nyfiken!

/Listoman
(Som listar en del manuellt i presenten till höger som jag fick av Matilda när bokkontraktet var i hamn. Ljuset fick jag också.)

listor

3 kommentarer

 1. fikon skriver:

  Jag gör gärna listor manuellt i min moleskine-almanacka med nån penna jag gillar. Testar dock any.do appen. Kan absolut funka, men är inte riktigt samma sak. Listar allt möjligt som jag ska komma ihåg att få gjort, men det går lite i perioder det där. Just nu har jag ingen lista alls … Kanske borde skriva en! /Nanna

 2. Emilia skriver:

  Jag har en megaexcellista med alla kunder som jag kontaktar för jobb. Säljer jag markeras det grönt. Varje vecka går jag igenom listan och återkopplar till dem som inte svarat på mail. De som tackar nej fetmarkerar jag, då vet jag att den inte är aktuell längre. De som vill att jag hör av mig senare lägger jag till i en lista som kommer bli aktuell i exvis maj eller senare. Älskar’t. Inspirationen har jag fått av Camilla Björkman.

 3. Nina skriver:

  Jag älskar listor, men tycker inte alls om att göra dem digitalt. Har många av mina projekt som listor på jobbet i excel, men tycker det hamnar för långt bort när det är dags att pricka av.

  Jag listar alltid mina veckor på jobbet, vad jag behöver ha gjort under den kommande veckan (görs helst på fredag eftermiddag innan en ny vecka). Listar så fort jag ska packa eller har större projekt som skall planeras. Papper och penna.

  Planerar jag manus gör jag det på färgglada post-it och när jag är nöjd med ordningen flyttar jag över den till Scrivener.

Kommentera