Smarta sötsaker är här!

9789174243291”Åh herregud! Den här boken är som gjord för oss!” utropade jag till Henrik i går när jag började bläddra i ”Smarta sötsaker utan socker, gluten och mjölk”.

Ulrika Hoffers inledningsord i boken hade jag kunnat skriva:

”Jag älskar sötsaker! Men jag älskar också att äta hälsosamt och ta ansvar för hur jag mår. Det är inte alltid så lätt att förena detta utan en massa dåligt samvete.”

Det är precis så det är.

Vi har en godispåsk bakom oss där både Henrik och jag frågar: Vad hände? Var det hälsosamma vi som hetsåt ett helt påskägg?

Det där sockret alltså.

I höstas bestämde vi oss för att äta och träna rätt och har varit så himla duktiga, men vi saknar båda det där smarriga till kvällen/kaffet/festen.

Överlyckliga är vi nu att få hugga tag i recepten. För vad sägs om: Tryffeltårta, Bountywannabe, Pekanrutor och Snickersapor? Allt nyttigt. Jag vill ha!

Recepten ska testas – och jag berättar allt eftersom! I dag är det vi som går till matbutiken.

Stora plus med boken: Bra skriven, längre inledningstext av Ulrika Hoffer, supersnygga bilder av Ulrika Pousette och formgivningen! Gah, Sofia Scheutz har gjort ett GOTT jobb. Likaså stylisten Karolina Olson Haglund.

3 kommentarer

 1. Emilia skriver:

  Jag har sett den här boken på annat håll i bloggosfären. Jag håller med: man vill ju ha gott också. Inte bara vetegrässhotar och tråkiga cashewnötter. Jag gör mina bollar med jämna mellanrum, och sötar dem lite grann. Blir man nöjd av det man stoppar i min tror jag att man inte behöver lika mycket.

  Hm. Det där fotot på sidan har jag gjort i wordpress via en widget. Ett slags tillägg. Och fotot har jag sedan kopplat till min Om mig sida. Visst är din blogg i WP också?

 2. Nina skriver:

  Uj, uj, uj!
  Väntar med spänning på kommentarer om recepten!

 3. […] Okej. Inte världens bäst avplåtade boksida, men här är första receptet som vi testade ur Smarta sötsaker: […]

Kommentera