Jag prioriterar lite här

Varje år försöker jag gå på en läkarundersökning och hälsokontroll. En sådan där som många anställda får genom företagshälsovården och som jag måste fråga min chef om (mig själv) och hon brukar vara snäll och säga ja.

Men i år ville jag ha storstädning också. Av min lägenhet. Jag och döttrarna städar alltid allt själva men i år frågade jag chefen om jag inte kunde få en sådan där stor storstädning.

”Ska du ha det OCH en hälsokontroll”, sa chefen.

”Jo, ja?” sa jag.

”Aldrig i livet. Det har vi inte råd med, du får välja.”

2014-04-28 13.48.15

Så jag valde, utan att blinka, storstädningen. Jag hade redan printat ut företagets specifikation på en storstädning och när jag väl hade tittat igenom listan visste jag vad jag skulle prioritera, vad som var viktigast i livet. Jag blev kär i listan och satte upp den på kylskåpet och så har jag gått och klappat ömt över den, lett stort och känt hur rätt val jag gjorde.

Nästa år får jag kolla upp hälsan. Till dess ska jag i alla fall ha riktigt rent i varje hörn, på varje list, i varje skåp och under varje byrå.

 

Kommentera