Starka känslor, feelgood och omskakande historier

Det blev en magisk inledning på våren när Books & Dreams intog vackra Oscarsteatern i Stockholm. Med över 600 personer i publiken slog vi besöksrekord – det var fullt från första till sista raden.

Inledde första akten gjorde kvällens coolaste katt Catharina Ingelman-Sundberg i samtal med Josefine Sundström, som är ny moderator för Books & Dreams-kvällarna tillsammans med chefredaktör Carina Nunstedt. Rån och inga visor är Catharinas tredje bok i serien om den kaxiga pensionärsligan som gör allt för att göra världen bättre för de äldre och utsatta. Birgitta Bergin lämnade reklambranschen för att skriva på heltid och är aktuell med Som ett brev på posten, en underhållande feelgoodhistoria om kärlek på äldre dagar. Entreprenören och träningsproffset Olga Rönnberg körde mjukträning på scenen och berättade om nya boken Starka former och hur man bygger en sund kropp och hållbara rutiner. Elaine Eksvärds mycket utelämnande samtal om sin biografi Medan han lever och de sexuella övergrepp hon utsattes för som barn berörde publiken starkt, men efterlämnade även hopp om förändring och en uppmaning om vad vi alla kan göra för att hjälpa de barn som utsätts.
I pausen bjöds det på god mat, gott vin, trevligt mingel, bokförsäljning i samarbete med Bonniers bokklubbar och boksignering med ringlande köer. Dessutom var vår samarbetspartner Läkarmissionen på plats och informerade om hur man kan bli Skyddsängel.
Andra akten kickstartade med prisbelönta föreläsaren Olof Röhlander (som fyllde jämnt dagen till ära och uppvaktades med bubbel och blommor). Han konstaterade att det är ”väldigt få livsnjutare som hotar världsfreden”. I nya handboken Konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda får vi lära oss om hur vi blir lite lugnare och lyckligare på köpet.
Allas vår deckardrottning Anna Jansson strålade på scenen. Böckerna om Maria Wern har sålts i närmare tre miljoner exemplar världen över och nya Rädslans fångar handlar om hur sårbart ett samhälle kan vara.
Peter Barlach, aktuell med Nyckeln till Caroline, har kallats Sveriges första manliga chic lit-författare och hans böcker om huvudkaraktären Caroline har liknats vid en svensk Bridget Jones med mer svärta. Innan kvällens Grand final, bjöds det på fina utlottningar med produkter från Rituals, bokpaket från Hallwylska museet, pockethylla från String och andra fina vinster.
Kvällens långväga gäst, brittiska författaren Lucy Dillon, har tagit hundratusentals läsare med storm med sina varma, filmiska romaner, inte minst med den senaste boken När livet börjar om. Hon avslutade kvällen med ett totalt glädjetjut när hon överraskades med sin fikafavorit: svensk prinsesstårta!

TACK TILL ALLA FÖRFATTARE, BESÖKARE OCH PARTNERS SOM KOM OCH FÖRGYLLDE KVÄLLEN – HOPPAS VI SES IGEN DEN 4 OKTOBER!
Håll utkik på booksdreams.se för uppdaterad eventkalender.

Den här kvällen producerades av
BOOKS & DREAMS
i samarbete med
Bonniers bokklubbar, Läkarmissionen,
Bonnierförlagen, Bokfabriken, Lind & Co och Norstedts.
Tack även till Rituals, Exotic Snacks, Chokladfabriken,
Hallwylska museet & Make Up Store,
Tack till Bonjour som bjöd på god fika under förminglet!

Kommentera